4

Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 mei: doe jij ook mee?

Om gezond te blijven is het verstandig om meer te bewegen en meer naar buiten te gaan. Fiets je niet regelmatig, doe dan in ieder geval mee aan de landelijke Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 mei.

Lees meer
Brommer

Nijmegenaren krijgen subsidie voor sloop en vervanging oude brommer

Vanaf halverwege mei 2024 kunnen eerst Nijmegenaren met een laag inkomen €200,- subsidie aanvragen om hun oude brom- of snorfiets van voor 2011 te slopen en nog eens €600,- om een nieuw en schoon vervoersmiddel te kopen zoals een elektrische (brom- of snor)fiets.

Lees meer
Elektrische bestelwagen aan de oplader

Tot 5.000 euro subsidie voor een emissieloze bestelauto

Sinds 23 april kun je tot 5.000 euro subsidie voor een emissieloze bestelauto aanvragen. Aanvragen is mogelijk als je een nieuwe, volledig uitstootvrije bestelauto leaset of koopt. Vraag de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) aan voordat je een definitieve overeenkomst sluit. Bij operational lease kan je leasemaatschappij SEBA aanvragen.

Lees meer
Elektrische vrachtwagen van Rittal en Melis Logistics

Rittal en Melis Logistics rijden met een elektrische truck

Melis Logistics rijdt nu bijna een jaar met een elektrische truck voor Rittal. Beide bedrijven zien er de voordelen van in. Beide bedrijven hechten bovendien veel waarde aan samenwerking. Want: “Verduurzamen moet je samen doen. Als je in gesprek gaat met je met klanten, blijken er veel kansen te zijn om te verduurzamen. Wat vaak ook nog eens financieel voordeliger is.”

Lees meer
Marieke Roelofs 7086

Een autovrije maand? Marieke Roelofs ging de uitdaging aan

Januari, de start van een nieuw jaar en bijbehorende goede voornemens. Een bekend goed voornemen is dry January, waarin mensen de alcoholglazen links laten liggen. Marieke Roelofs gooide het over een andere boeg: zij liet de auto een maand lang links liggen en reisde in plaats daarvan met de trein naar haar werk.

Lees meer
Een schip wordt geladen met bodemas van ARN

Afvalenergiecentrale ARN kiest voor vervoer over water

Tot maart 2023 vervoerde afvalenergiecentrale ARN haar bodemas nog per vrachtwagens. Nu gebeurt dat per schip. Dat scheelt bijna 3.000 vrachtwagens door de regio Arnhem-Nijmegen per jaar! ARN kreeg voor deze overstap van vrachtwagen naar schip een modal shift subsidie. Ook jouw bedrijf kan zo’n subsidie aanvragen.

Lees meer
Leon Mulders, adviseur duurzame mobiliteit Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV zet hoog in op duurzaam mobiliteitsbeleid

Royal HaskoningDHV werkt al meer dan 140 jaar aan toekomstbestendige oplossingen voor een betere leefomgeving. Als koploper in de ingenieurssector neemt dit bedrijf de verantwoordelijkheid om een positieve impact op de samenleving te hebben. Een groot onderdeel hiervan is de transitie naar duurzame mobiliteit.

Lees meer
Elektrische truck en elektrische bestelauto

Binnenkort subsidie voor bestelwagens en in herfst mogelijk weer voor vrachtwagens

Later deze maand is het eindelijk mogelijk subsidie aan te vragen voor een elektrische bestelauto. En in het najaar kun je waarschijnlijk weer subsidie aanvragen voor een emissieloze vrachtauto. Goed nieuws dus voor ondernemers die hun wagenpark willen verduurzamen!

Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10