Containerschip en spoorrails

Vraag subsidie aan voor goederenvervoer via water of spoor

Vervoer je goederen met vrachtwagens en overweeg je om dit per trein of schip te gaan doen? Maak gebruik van de subsidieregeling modal shift en krijg 20 euro subsidie per container (of equivalent daarvan bij bulk) die je voortaan structureel via water of spoor vervoert. Sinds 1 januari 2024 kun je de rijkssubsidie aanvragen.

Lees meer
Elektrische bestelwagen aan oplader

Webinar ‘Slim gebruikmaken van subsidies voor bestel- en vrachtwagens’

Rijdt jouw bedrijf met één of meer bestel- of vrachtwagens? Dan kun je in 2024 gebruikmaken van diverse subsidies om je wagenpark te verduurzamen. De logistiek makelaars van Slim & Schoon Onderweg vertellen je graag wat de subsidies inhouden. Dat doen we tijdens een webinar op 30 januari 2024, van 13.00 tot 14.00 uur.

Lees meer
Werkzaamheden woningbouw fietsbrug hijskraan flat appartementencomplex

Nieuwe route voor doorgaand fietsverkeer Waalsprong

Fietsers in de Waalsprong kunnen nu gebruikmaken van een nieuwe route: het Geeltje. Deze loopt via de singels langs de nieuwe wijk Hof van Holland, en door de wijk Woenderskamp. Dat heeft te maken met bouwwerkzaamheden die begin 2024 beginnen rond de fietsbrug

Lees meer
Elektrische Bestelwagens Adobestock 431113732 Kleiner

In vijf stappen naar een elektrische bestelwagen

Overweeg je als ondernemer om over te stappen naar een of meer elektrische bestelwagens? Dit stappenplan helpt je daarbij. Met informatie over zaken als: kostentools voor de aanschaf van een bestelbus, de subsidies die je kunt aanvragen en een overzicht van zero-emissiezones die in Nijmegen, Arnhem en bijna 30 andere steden komen. Krijg je liever advies op maat, dan helpen onze adviseurs je graag.

Lees meer
Collagebeeld van een e-bestelbus, schip en e-truck

Subsidies voor duurzame logistiek in 2024 – maak er slim gebruik van!

Ook in 2024 kan jouw organisatie gebruikmaken van subsidies om je logistiek slimmer en duurzamer te maken. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een elektrische truck, de aanschaf van een elektrische bestelwagen of de aanleg van laadinfra. Welke subsidies zijn er zoal? En vanaf wanneer kun je ze aanvragen? In dit artikel vind je het overzicht.

Lees meer
Bakfiets in binnenstad Nijmegen

Nijmegen introduceert deelbakfiets voor de feestdagen

Overvolle parkeerplekken rondom winkel- en tuincentra, boodschappen die net niet in de auto passen of een achterbank vol met dennennaalden. Gemeente Nijmegen komt in de aanloop naar de feestdagen met een opvallend initiatief om alle voorbereidingen soepeler én duurzamer te laten verlopen. De gemeente stelt in de decembermaand deelbakfietsen gratis beschikbaar voor haar inwoners.

Lees meer
Fietsroute Onderlangs

Ruim baan voor fietsers Onderlangs

Arnhem krijgt er een nieuwe snelfietsroute bij. De fietspaden langs Onderlangs worden omgevormd tot comfortabele en brede fietspaden, vanaf het Rijnhotel tot en met de Blauwe Golven. De fietsroute maakt deel uit van het Nederrijnpad, de snelfietsroute van Wageningen naar Arnhem. Daardoor ontstaat er een goede en vlotte fietsverbinding tussen Arnhem, Oosterbeek, Renkum en Wageningen, als alternatief voor de auto.

Lees meer
Combi Reisplanner

Campus Heijendaal zet in op de slimme combi-reis

De bestaande routeplanners beperken zich veelal tot òf de auto òf de fiets òf het OV. Om makkelijk alternatieven met de combinatie van auto en OV te kunnen vinden, is in opdracht van Duurzaam Bereikbaar Heijendaal een combi-reisplanner ontwikkeld voor de bestemming campus Heijendaal.

Lees meer
1 2 3 4 5