Start met delen - duurzaam

Autodelen maakt je wereld mooier

We delen al van alles met elkaar. Boeken uit de bibliotheek, een ov-fiets en ook deelauto’s. Een deelauto heeft veel voordelen. Deel jij al?

Lees meer
Fietschallenge 2023

Ruim 230.000 duurzame kilometers afgelegd tijdens FietsChallenge 2023

Tussen 15 april en 15 oktober hebben 757 inwoners uit de regio deelgenomen aan de FietsChallenge A12 editie 2023. Samen hebben zij 230.281 kilometers gefietst en daarmee een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de vermindering van de drukte op de A12 en de omliggende wegen tussen Arnhem en de Duitse grens.

Lees meer
Clean Energy Hub

Stappenplan voor het realiseren van Clean Energy Hubs

In de komende jaren groeit de vraag naar schone energie om logistiek en goederenvervoer te verduurzamen. Daarbij groeit ook de vraag naar laadstations voor elektriciteit en tankstations voor schone brandstoffen. Er is een dekkend landelijk netwerk van Clean Energy Hubs (CEH) nodig om de ambities en doelstellingen voor schone mobiliteit waar te maken. De ‘Handreiking Clean Energy Hubs’ bevat een helder stappenplan om een CEH te realiseren.

Lees meer
Richard Gijsbers overhandigt de Zo Werkt Het-2023 award aan Bureau Objectief

Dit zijn de beste Fietswerkgevers van de regio Arnhem-Nijmegen

Samen met het landelijke werkgeversplatform ‘Zo Werkt Het’ voerden wij de afgelopen maanden campagne om de beste Fietswerkgever van Nederland te vinden. En met succes! Tientallen werknemers uit de regio Arnhem-Nijmegen nomineerden hun organisatie als Beste fietswerkgever van Nederland. Een vakkundige jury koos 3 regionale winnaars in de categorieën 1-50 werknemers, 51-200 werknemers en 200 en meer werknemers. De regionale winnaars maken ook nog kans op de titel Beste Fietswerkgever van Nederland.

Lees meer
De Oversteek in Nijmegen (1)

Ben jij al voorbereid op het rapporteren van werkgebonden personenmobiliteit?

Vanaf januari 2024 moeten organisaties met meer dan 100 medewerkers gegevens over woon-werkverkeer en zakelijke ritten registreren en aan de overheid doorgeven. Dit stelt de overheid in staat om de CO2-uitstoot in kaart te brengen en gerichte maatregelen te nemen om deze te verminderen. Ben jij al klaar voor deze normerende regeling?

Lees meer
Vrachtwagen aan laadpaal, bovenaanzicht

Ondernemers uit de regio kunnen snellader met subsidie kopen of leasen

Wil jij als ondernemer uit de regio Arnhem-Nijmegen een DC-snellader met stationaire batterij voor logistieke voertuigen kopen, leasen, installeren en delen met derden? Dan kun je daarvoor nu subsidie aanvragen bij de provincie Gelderland. Deze subsidie geldt tot 31 december 2024.

Lees meer
Staatssecretaris Heijnen en Klaas Ruiterberg bezoeken PreZero in Duiven

Staatssecretaris en gedeputeerde bezoeken PreZero Duiven

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van I&W (Infrastructuur en Waterstaat) en Klaas Ruitenberg bezochten PreZero in Duiven. Het werkbezoek stond in het teken van duurzaam goederenvervoer, elektrische vrachtwagens en laadpalen

Lees meer
Werkbezoek van diverse mensen aan Rabelink

Op weg naar schoon goederenvervoer dankzij logistiek makelaars

Met duurzaam goederenvervoer houden we de regio bereikbaar en veilig. Ook de uitstoot van CO2 en andere emissies vermindert hierdoor. Onze logistiek makelaar ondersteunt en adviseert Rabelink Logistics bij het maken van steeds minder én schonere kilometers.

Lees meer
1 2 3 4 5