Onderzoek Natuur En Milieu Linkedin (1)

6 waardevolle lessen over de zero emissiezone

Zeker 33 gemeenten stellen de komende jaren een zero-emissiezone in, waaronder Nijmegen (1-1-2025) en Arnhem (1-6-2026). Natuur en Milieu heeft onderzocht welke voortgang er landelijk is geboekt met de invoer van zero-emissiezones sinds 2021 en wat de kansen en zorgen zijn. In dit artikel zetten we zes waardevolle lessen op een rij die je helpen om je voor te bereiden op de zero-emissiezones.

Lees meer
Mobiliteitsscan SSO

Meer fietsende medewerkers? Doe de mobiliteitsscan

Komen veel van jouw medewerkers nog met de auto in plaats van de fiets? De kans is groot dat jouw medewerkers wél willen fietsen, maar dat ze nog extra een duwtje in de rug nodig hebben. Als moderne werkgever wil je graag investeren in de fiets. Maar hoe pak je dat aan?

Lees meer
Elektrische vrachtwagen van De Klok Logistics

Over 1 jaar hebben 15 steden een zero-emissiezone

Vanaf 1 januari 2025 zijn er zero-emissiezones in 15 Nederlandse stadscentra. Bijvoorbeeld in Nijmegen en Apeldoorn. En in de jaren daarna volgen er nog minstens 13 gemeenten met een zero-emissiezone, bijvoorbeeld Arnhem. Wat betekent dit voor ondernemers die met een bestel- of vrachtwagen rijden?

Lees meer
A15 werkzaamheden gaan van start

Groot onderhoud aan de A15 tussen Deil en Tiel-West start 14 juni

Binnenkort start het groot onderhoud aan de A15 tussen Deil en Tiel-West. Van juni tot september 2024 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit om het wegdek te vernieuwen. In die periode is de A15 gedeeltelijk of volledig afgesloten. Dit betekent hinder voor het verkeer, met verkeersvertragingen, afsluitingen en omleidingen. Rijd je zelf over de A15 of maken jouw werknemers gebruik van deze snelweg? Wees voorbereid en lees hier alle belangrijke informatie.

Lees meer
Bouwemissietool TNO Linkedin

Bouwemissietool: weloverwogen keuzes voor een schonere bouwsector

Wat als je dieseltrucks vervangt door elektrische trucks? Wat als je het bouwproces anders aanpakt, met een bouwhub aan de rand van de stad en een schoon ‘laatste stukje’ transport? Deze en andere maatregelen kunnen een enorme impact hebben op de CO₂-, NOx- en fijnstofemissies van jouw bouwprojecten. Met de Bouwemissietool heb je nu een krachtig hulpmiddel om de effecten van verschillende maatregelen te berekenen en weloverwogen keuzes te maken die écht impact hebben.

Lees meer
Deelmobiliteit Nijmegen

Overheden versnellen gezamenlijk deelmobiliteit

Gemeenten, regio’s en het Rijk slaan de handen ineen om het aanbod en gebruik van deelauto’s en –tweewielers flink te laten groeien. Dat staat in het Programmaplan van het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Lees meer
Opladen elektrische vrachtwagen

In zes stappen naar een elektrische vrachtauto

Overweeg je als ondernemer om over te stappen naar een of meer elektrische vrachtauto’s? Dit stappenplan helpt je daarbij. Met informatie over zaken als: kostentools voor de aanschaf van een vrachtwagen, subsidies en een overzicht van zero-emissiezones die in Nijmegen, Arnhem en bijna 30 andere steden komen. Krijg je liever advies op maat, dan helpen onze logistiek makelaars je graag.

Lees meer
Elektrische truck en elektrische bestelauto

Efficiënt logistieke ritten maken: zo pak je dat aan

Gaan er dagelijks bestelwagens en/of vrachtwagens de weg op voor jouw bedrijf? Onze logistiek makelaars kijken graag samen met jou hoe dit efficiënter kan. Denk aan oplossingen als het bundelen van goederen en het slimmer inrichten van je proces.

Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10