Elektrische truck van DFDS

DFDS rijdt met twee elektrische trucks in regio Arnhem-Nijmegen

Met twee elektrische trucks rijdt DFDS vanuit Wijchen voor een klant naar Zuid-Limburg. Heen en terug gaat dat prima op één batterij. “Je kunt allerlei simulaties doen, maar uiteindelijk moet je gewoon gaan rijden. Dat is de enige manier om erachter te komen. We zien nu dat de elektrische trucks boven verwachting presteren”, vertelt Jeroen van Wensen, Decarbonization Manager bij DFDS.

Lees meer
Monteur Laadt Elektrisch Bestelbus Unica Op 2

Vanaf 24 september subsidie voor laadinfra, batterij en advies

Wil je laadinfrastructuur aanleggen voor elektrische voertuigen? Dan kom je misschien in aanmerking voor de subsidie SPRILA. SPRILA is er voor de aanschaf van laadinfra, voor de aanschaf van een stationaire batterij en voor advies over laadinfra. Je kunt deze subsidie vanaf 24 september 2024 aanvragen.

Lees meer
Electrische Vrachtwagen Bij Rittal (20)

Over een half jaar gelden in Nijmegen 3 zero-emissiezones

Vanaf 1 januari 2025 zijn er zero-emissiezones in Nijmegen en 14 andere Nederlandse steden. In de jaren erna volgen nog meer steden met zo’n zone, waaronder Arnhem vanaf 1 juni 2026. Je mag als ondernemer deze zero-emissiezones niet meer zomaar in met een bestelbus of vrachtauto die rijdt op benzine, (bio)diesel of lpg. Emissievrij vervoer (elektrisch of waterstof) is wel toegestaan. Ook gelden er vrijstellingen en een overgangsregeling. En je kunt sinds 1 juli een ontheffing aanvragen in bepaalde gevallen.

Lees meer
Elektrische Bestelwagens Adobestock 513173595 Kleiner

Bestelwagen kopen? Dit verandert er in 2025

Ga je in 2024 een nieuwe dieselbestelauto bestellen? Er bestaat een kans dat deze pas in 2025 geleverd kan worden. Met als gevolg dat je zo 15.000 euro extra betaalt aan bpm. Bovendien mag een diesel-bestelauto uit 2025 niet meer de zero-emissiezone van Nijmegen in, die in 2025 ingaat. De elektrische bestelauto is voor veel bedrijven een goed en betaalbaar alternatief.

Lees meer
Elektrische Bestelwagens Adobestock 508924044 Kleiner

Nog maar 17% budget voor subsidie emissieloze bestelauto

Sinds eind april kun je tot 5.000 euro subsidie aanvragen voor een emissieloze bestelauto. Wacht niet te lang met het indienen van je aanvraag, want op 17 juni was nog maar 17% van het subsidiebudget beschikbaar! De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) aanvragen is mogelijk als je een nieuwe, volledig uitstootvrije bestelauto leaset of koopt. Vraag aan voordat je een definitieve overeenkomst sluit.

Lees meer
Onderzoek Natuur En Milieu Linkedin (1)

6 waardevolle lessen over de zero emissiezone

Zeker 33 gemeenten stellen de komende jaren een zero-emissiezone in, waaronder Nijmegen (1-1-2025) en Arnhem (1-6-2026). Natuur en Milieu heeft onderzocht welke voortgang er landelijk is geboekt met de invoer van zero-emissiezones sinds 2021 en wat de kansen en zorgen zijn. In dit artikel zetten we zes waardevolle lessen op een rij die je helpen om je voor te bereiden op de zero-emissiezones.

Lees meer
Elektrische vrachtwagen van De Klok Logistics

Over 1 jaar hebben 15 steden een zero-emissiezone

Vanaf 1 januari 2025 zijn er zero-emissiezones in 15 Nederlandse stadscentra. Bijvoorbeeld in Nijmegen en Apeldoorn. En in de jaren daarna volgen er nog minstens 13 gemeenten met een zero-emissiezone, bijvoorbeeld Arnhem. Wat betekent dit voor ondernemers die met een bestel- of vrachtwagen rijden?

Lees meer
A15 werkzaamheden gaan van start

Groot onderhoud aan de A15 tussen Deil en Tiel-West start 14 juni

Binnenkort start het groot onderhoud aan de A15 tussen Deil en Tiel-West. Van juni tot september 2024 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit om het wegdek te vernieuwen. In die periode is de A15 gedeeltelijk of volledig afgesloten. Dit betekent hinder voor het verkeer, met verkeersvertragingen, afsluitingen en omleidingen. Rijd je zelf over de A15 of maken jouw werknemers gebruik van deze snelweg? Wees voorbereid en lees hier alle belangrijke informatie.

Lees meer
1 2 3 4 5