Een schip wordt geladen met bodemas van ARN

Afvalenergiecentrale ARN kiest voor vervoer over water

Tot maart 2023 vervoerde afvalenergiecentrale ARN haar bodemas nog per vrachtwagens. Nu gebeurt dat per schip. Dat scheelt bijna 3.000 vrachtwagens door de regio Arnhem-Nijmegen per jaar! ARN kreeg voor deze overstap van vrachtwagen naar schip een modal shift subsidie. Ook jouw bedrijf kan zo’n subsidie aanvragen.

Lees meer
Leon Mulders, adviseur duurzame mobiliteit Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV zet hoog in op duurzaam mobiliteitsbeleid

Royal HaskoningDHV werkt al meer dan 140 jaar aan toekomstbestendige oplossingen voor een betere leefomgeving. Als koploper in de ingenieurssector neemt dit bedrijf de verantwoordelijkheid om een positieve impact op de samenleving te hebben. Een groot onderdeel hiervan is de transitie naar duurzame mobiliteit.

Lees meer
Headerbeeld E Truck En E Bestelauto

Binnenkort subsidie voor bestelwagens en in herfst mogelijk weer voor vrachtwagens

Later deze maand is het eindelijk mogelijk subsidie aan te vragen voor een elektrische bestelauto. En in het najaar kun je waarschijnlijk weer subsidie aanvragen voor een emissieloze vrachtauto. Goed nieuws dus voor ondernemers die hun wagenpark willen verduurzamen!

Lees meer
Collagebeeld van een e-bestelbus, schip en e-truck

Subsidies voor duurzame logistiek in 2024 – maak er slim gebruik van!

Ook in 2024 kan jouw organisatie gebruikmaken van subsidies om je logistiek slimmer en duurzamer te maken. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een elektrische truck, de aanschaf van een elektrische bestelwagen of de aanleg van laadinfra. Welke subsidies zijn er zoal? En vanaf wanneer kun je ze aanvragen? In dit artikel vind je het overzicht.

Lees meer
Elektrische vrachtwagen van De Klok Logistics

Over 1 jaar hebben 17 steden een zero-emissiezone

Vanaf 1 januari 2025 zijn er zero-emissiezones in 17 Nederlandse stadscentra. Bijvoorbeeld in Nijmegen en Apeldoorn. En in de jaren daarna volgen er nog minstens 12 gemeenten met een zero-emissiezone, bijvoorbeeld Arnhem. Wat betekent dit voor ondernemers die met een bestel- of vrachtwagen rijden?

Lees meer
Heeft jouw bedrijf een goede fietsenstalling?

Help jouw medewerkers het zadel in

Waar kun je eigenlijk allemaal aan denken als je als werkgever aan de slag gaat met fietsen? Maak fietsen zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk. Hoe? Wij helpen je op weg. Start met iets kleins en bouw het uit. Doe wat past bij jou als werkgever. Speciaal voor jou als werkgever hebben wij een digitale flyer opgesteld met informatie en inspiratie om aan de slag te gaan.

Lees meer
Elektrische Bestelwagens Adobestock 431113732 Kleiner

In vijf stappen naar een elektrische bestelwagen

Overweeg je als ondernemer om over te stappen naar een of meer elektrische bestelwagens? Dit stappenplan helpt je daarbij. Met informatie over zaken als: kostentools voor de aanschaf van een bestelbus, de subsidies die je kunt aanvragen en een overzicht van zero-emissiezones die in Nijmegen en bijna 30 andere steden komen. Krijg je liever advies op maat, dan helpen onze logistiek makelaars je graag.

Lees meer
Leerlingen van het Astrum College

Astrum College verandert roostertijden om drukte in het ov te verminderen

De afgelopen periode zijn er binnen de onderwijsaanpak Arnhem/Velp verschillende initiatieven bedacht door de onderwijsinstellingen om duurzame bereikbaarheid te verbeteren. We willen meer mensen stimuleren om met het ov in te gaan in plaats van met de auto, maar er moet wel ruimte zijn om hen een plek te bieden.

Lees meer
1 2 3 4 5 6 7