Elektrische Bestelwagens Adobestock 508924044 Kleiner

Deelnamelink webinar Subsidies 30 januari

Rijdt jouw bedrijf met één of meer bestel- of vrachtwagens? Dan kun je in 2024 gebruikmaken van diverse subsidies om je wagenpark te verduurzamen. Je hoort hier alles over tijdens ons webinar op 30 januari 2024, van 13.00 tot 14.00 uur.

Lees meer
Mobiliteitshubs in Nijmegen

Meerdere fysieke mobiliteitshubs in Nijmegen gerealiseerd

Eind 2023 zijn er in Nijmegen meerdere fysieke mobiliteitshubs gerealiseerd. Het gaan dan met name om kleinere hubs waar deelmobiliteit wordt aangeboden. In Dukenburg, bij Winkelcentrum Hatert en op Heijendaal zijn diverse hubs tot stand gekomen. De hubs zijn naar de landelijke standaard gebouwd, dat wil zeggen dat ze herkenbaar zijn aan de groene belijning en de groen-witte informatieborden.

Lees meer
Suzanne Hesseling

Suzanne Hesseling aan de slag als gebiedscoördinator

Slim & Schoon Onderweg is een nieuwe gebiedscoördinator rijker. Suzanne Hesseling zal de zuidflank van de regio voor haar rekening nemen. De Zuidflank bestaat uit de vijf gemeenten Beuningen, Wijchen, Heumen, Berg en Dal en Mook en Middelaar. Suzanne is geen onbekende in de regio. Ze werkte al drie jaar voor de Regio Arnhem-Nijmegen en werkt nu al ruim twee jaar als speerpuntcoördinator Gebiedsgerichte corridoraanpak voor de opgave Verbonden regio bij de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Lees meer
Elektrische vrachtwagen laadt op

900.000 elektrische kilometers door Cornelissen Transport

De vrachtwagens van Cornelissen Transport uit Nijmegen legden in 2023 zo’n 900.000 kilometer puur elektrisch af. Dat zijn ruim 22 rondjes om de aarde

Lees meer
Station Arnhem

Onderzoek naar fysieke bereikbaarheid van scholen in Arnhem

Veel studenten en werknemers met een fysieke beperking hebben moeite met het bereiken van hun school of campus. Diverse onderwijsinstellingen vragen zich af hoe de bereikbaarheid van hun locaties verbeterd kan worden voor reizigers met een beperking. Daarom wordt bij alle onderwijsinstellingen in Arnhem een onderzoek gestart naar de fysieke bereikbaarheid.

Lees meer
Carpool Elst A325

Carpoolen met collega's? Je hebt recht op een vergoeding

Bij reizen met openbaar vervoer of met eigen vervoer kan jouw werkgever maximaal €0,23 kilometervergoedig geven. Wist je dat dit ook voor carpoolen geldt? Als jouw werkgeven het carpoolen organiseert, mag hij sinds 2024 ook €0,23 per kilometer aan de chauffeur vergoeden. Dat is inclusief de kilometers voor het omrijden.

Lees meer
Elektrische Auto

Waarom zou je níet voor een elektrische auto kiezen?

Je wilt als werkgever overstappen naar een volledig elektrisch wagenpark. Slim, want de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit komt eraan en met elektrisch rijden sla je een grote verduurzamingsslag. Toch hoor je nog bezwaren bij je medewerkers. Hoe krijg je hen bereid om te kiezen voor elektrisch rijden? 4 veelgehoorde bezwaren (én de feiten) op een rij.

Lees meer
Containerschip en spoorrails

Vraag subsidie aan voor goederenvervoer via water of spoor

Vervoer je goederen met vrachtwagens en overweeg je om dit per trein of schip te gaan doen? Maak gebruik van de subsidieregeling modal shift en krijg 20 euro subsidie per container (of equivalent daarvan bij bulk) die je voortaan structureel via water of spoor vervoert. Sinds 1 januari 2024 kun je de rijkssubsidie aanvragen.

Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10