Mobiliteitsindex

De mobiliteitsindex: laat jouw mobiliteitsbeleid scoren

Wil jij een aantrekkelijke werkgever blijven, je medewerkers vitaal houden, bereikbaar blijven of jullie CO2-uitstoot verminderen? Wat je belangrijkste ambities ook zijn, gebruik je mobiliteitsbeleid om die te helpen realiseren. Vul kosteloos de Mobiliteitsindex in en je weet direct hoe jouw beleid ervoor staat vergeleken met andere werkgevers en branchegenoten.

Lees meer
Fietser

Webinar: ontdek de kracht van de mobiliteitsscan

Wil je ontdekken hoe jouw organisatie het woon-werkverkeer kan verbeteren, kosten kan reduceren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot kan verminderen? Schrijf je dan in voor het gratis lunchwebinar over de mobiliteitsscan op dinsdag 27 februari, van 12.15 tot 13.00 uur.

Lees meer
Suzanne Hesseling

Suzanne Hesseling aan de slag als gebiedscoördinator

Slim & Schoon Onderweg is een nieuwe gebiedscoördinator rijker. Suzanne Hesseling zal de zuidflank van de regio voor haar rekening nemen. De Zuidflank bestaat uit de vijf gemeenten Beuningen, Wijchen, Heumen, Berg en Dal en Mook en Middelaar. Suzanne is geen onbekende in de regio. Ze werkte al drie jaar voor de Regio Arnhem-Nijmegen en werkt nu al ruim twee jaar als speerpuntcoördinator Gebiedsgerichte corridoraanpak voor de opgave Verbonden regio bij de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Lees meer
Carpool Elst A325

Carpoolen met collega's? Je hebt recht op een vergoeding

Bij reizen met openbaar vervoer of met eigen vervoer kan jouw werkgever maximaal €0,23 kilometervergoedig geven. Wist je dat dit ook voor carpoolen geldt? Als jouw werkgeven het carpoolen organiseert, mag hij sinds 2024 ook €0,23 per kilometer aan de chauffeur vergoeden. Dat is inclusief de kilometers voor het omrijden.

Lees meer
Elektrische Auto

Waarom zou je níet voor een elektrische auto kiezen?

Je wilt als werkgever overstappen naar een volledig elektrisch wagenpark. Slim, want de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit komt eraan en met elektrisch rijden sla je een grote verduurzamingsslag. Toch hoor je nog bezwaren bij je medewerkers. Hoe krijg je hen bereid om te kiezen voor elektrisch rijden? 4 veelgehoorde bezwaren (én de feiten) op een rij.

Lees meer
Fietschallenge 2023

Ruim 230.000 duurzame kilometers afgelegd tijdens FietsChallenge 2023

Tussen 15 april en 15 oktober hebben 757 inwoners uit de regio deelgenomen aan de FietsChallenge A12 editie 2023. Samen hebben zij 230.281 kilometers gefietst en daarmee een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de vermindering van de drukte op de A12 en de omliggende wegen tussen Arnhem en de Duitse grens.

Lees meer
Richard Gijsbers overhandigt de Zo Werkt Het-2023 award aan Bureau Objectief

Dit zijn de beste Fietswerkgevers van de regio Arnhem-Nijmegen

Samen met het landelijke werkgeversplatform ‘Zo Werkt Het’ voerden wij de afgelopen maanden campagne om de beste Fietswerkgever van Nederland te vinden. En met succes! Tientallen werknemers uit de regio Arnhem-Nijmegen nomineerden hun organisatie als Beste fietswerkgever van Nederland. Een vakkundige jury koos 3 regionale winnaars in de categorieën 1-50 werknemers, 51-200 werknemers en 200 en meer werknemers. De regionale winnaars maken ook nog kans op de titel Beste Fietswerkgever van Nederland.

Lees meer
De Oversteek in Nijmegen (1)

Ben jij al voorbereid op het rapporteren van werkgebonden personenmobiliteit?

Vanaf januari 2024 moeten organisaties met meer dan 100 medewerkers gegevens over woon-werkverkeer en zakelijke ritten registreren en aan de overheid doorgeven. Dit stelt de overheid in staat om de CO2-uitstoot in kaart te brengen en gerichte maatregelen te nemen om deze te verminderen. Ben jij al klaar voor deze normerende regeling?

Lees meer
1 2