Samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert Modelbepalingen voor deelvervoer

Modelbepalingen voor deelvervoer gepresenteerd

Het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit heeft Modelbepalingen voor het reguleren van deelvervoer binnen lokale wetgeving gepresenteerd. Gemeenten beschikken hiermee over gestandaardiseerde regels om de groei van deelvervoer goed te faciliteren.

Lees meer
Rood verkeerslicht? We stoppen automatisch.

Reisgedrag veranderen: 6 slimme tips voor werkgevers

Automatische gedragingen zorgen ervoor dat we onze wereld makkelijker kunnen verwerken. Maar wat nou als we (automatisch) gedrag willen veranderen?

Lees meer
Lidl En Laadplein

Lidl opent tweede snellaadplein voor elektrische vrachtwagens

Lidl heeft haar tweede snellaadplein voor elektrische vrachtwagens geopend, op het distributiecentrum in het Gelderse Oosterhout. Op maandag 18 maart 2024 verrichte demissionair minister van Klimaat en Energie Rob Jetten de officiële openingshandeling. Het laadplein is deels gefinancierd door de subsidieregeling DC-snellader en stationaire batterij van de provincie Gelderland. Ook jouw bedrijf kan deze subsidie aanvragen.

Lees meer
Nieuwe verkeerssituatie A12 IJsselbruggen met ingang van zondag 24 maart 9.00 uur

Renovatie eerste A12-IJsselbrug voltooid

Vanaf zondag 24 maart 9.00 uur krijgt het verkeer richting Duitsland op de IJsselbruggen in de snelweg A12 te maken met een andere verkeerssituatie. Weggebruikers gaan vanaf dat moment over de gerenoveerde middelste (stalen) brug rijden.

Lees meer
A12 Slim Reizen 1134

Fiets je fit de lente in met de A12 FietsChallenge

Het programma A12 Slim Reizen organiseert de vierde editie van de FietsChallenge Liemers & Arnhem. Het doel is helder: bewoners uit de Liemers en Arnhem stimuleren om de fiets te omarmen als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de auto.

Lees meer
Elektrische minigraver

Van bestelwagen tot hoogwerker; zo verduurzaamt Van den Heuvel

“Voor de medewerkers die elektrisch gaan rijden, faciliteren we een laadpaal aan huis. En op onze vestigingen hebben we laadpalen met in totaal 80 aansluitpunten”, vertelt Marco Bervoets van Van den Heuvel. Op welke manieren maakt Van den Heuvel verduurzaming verder nog concreet? Welke tips heeft Marco voor andere ondernemers? En tegen welke hobbels loopt het bedrijf aan bij de verduurzaming?

Lees meer
Elektrische truck van Rabelink

Subsidie e-truck: ben jij klaar voor de aanvraag? Hoor meer tijdens het webinar

Vanaf 26 maart 2024 kun je weer een AanZET-subsidie aanvragen voor de aanschaf van emissieloze vrachtwagens. Eerdere jaren was de interesse zo groot, dat de subsidiepot al na één dag leeg was. Bereid je daarom nu alvast voor om je aanvraag direct in te kunnen dienen. De Limburgse logistiek makelaars helpen je er graag bij. Wil je meer weten over de subsidie, neem dan deel aan het webinar van RVO op dinsdag 12 maart van 15.00 tot 16.00 uur.

Lees meer
Cover E Magazine

Digitaal magazine internationale studenten over duurzaam reizen

Studenten van de HAN University of Applied Sciencec hebben afgelopen periode gewerkt aan een e-magazine over duurzaam reizen in Arnhem en Velp. Het doel van dit magazine is om internationale studenten te informeren over duurzaam reizen en daarmee ook te stimuleren om duurzaam te reizen.

Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10