Fiets Repareren

Opening Fietsreparatiezuil bij HAN Arnhem

Afgelopen jaar plaatste de HAN in Arnhem in samenwerking met gemeente Arnhem en Slim en Schoon Onderweg een fietsreparatiezuil. De zuil biedt een handige en toegankelijke plek voor fietsreparaties.

Lees meer
Suzanne Hesseling

Suzanne Hesseling aan de slag als gebiedscoördinator

Slim & Schoon Onderweg is een nieuwe gebiedscoördinator rijker. Suzanne Hesseling zal de zuidflank van de regio voor haar rekening nemen. De Zuidflank bestaat uit de vijf gemeenten Beuningen, Wijchen, Heumen, Berg en Dal en Mook en Middelaar. Suzanne is geen onbekende in de regio. Ze werkte al drie jaar voor de Regio Arnhem-Nijmegen en werkt nu al ruim twee jaar als speerpuntcoördinator Gebiedsgerichte corridoraanpak voor de opgave Verbonden regio bij de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Lees meer
Carpool Elst A325

Carpoolen met collega's? Je hebt recht op een vergoeding

Bij reizen met openbaar vervoer of met eigen vervoer kan jouw werkgever maximaal €0,23 kilometervergoedig geven. Wist je dat dit ook voor carpoolen geldt? Als jouw werkgeven het carpoolen organiseert, mag hij sinds 2024 ook €0,23 per kilometer aan de chauffeur vergoeden. Dat is inclusief de kilometers voor het omrijden.

Lees meer
Elektrische Auto

Waarom zou je níet voor een elektrische auto kiezen?

Je wilt als werkgever overstappen naar een volledig elektrisch wagenpark. Slim, want de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit komt eraan en met elektrisch rijden sla je een grote verduurzamingsslag. Toch hoor je nog bezwaren bij je medewerkers. Hoe krijg je hen bereid om te kiezen voor elektrisch rijden? 4 veelgehoorde bezwaren (én de feiten) op een rij.

Lees meer
Werkzaamheden woningbouw fietsbrug hijskraan flat appartementencomplex

Nieuwe route voor doorgaand fietsverkeer Waalsprong

Fietsers in de Waalsprong kunnen nu gebruikmaken van een nieuwe route: het Geeltje. Deze loopt via de singels langs de nieuwe wijk Hof van Holland, en door de wijk Woenderskamp. Dat heeft te maken met bouwwerkzaamheden die begin 2024 beginnen rond de fietsbrug

Lees meer
Bakfiets in binnenstad Nijmegen

Nijmegen introduceert deelbakfiets voor de feestdagen

Overvolle parkeerplekken rondom winkel- en tuincentra, boodschappen die net niet in de auto passen of een achterbank vol met dennennaalden. Gemeente Nijmegen komt in de aanloop naar de feestdagen met een opvallend initiatief om alle voorbereidingen soepeler én duurzamer te laten verlopen. De gemeente stelt in de decembermaand deelbakfietsen gratis beschikbaar voor haar inwoners.

Lees meer
Fietsroute Onderlangs

Ruim baan voor fietsers Onderlangs

Arnhem krijgt er een nieuwe snelfietsroute bij. De fietspaden langs Onderlangs worden omgevormd tot comfortabele en brede fietspaden, vanaf het Rijnhotel tot en met de Blauwe Golven. De fietsroute maakt deel uit van het Nederrijnpad, de snelfietsroute van Wageningen naar Arnhem. Daardoor ontstaat er een goede en vlotte fietsverbinding tussen Arnhem, Oosterbeek, Renkum en Wageningen, als alternatief voor de auto.

Lees meer
Rein Luijkx

Projectleider ‘realisatie mobiliteitshubs’ Rein Luijkx stelt zich voor

Rein Luijkx is in mei 2023 gestart bij Slim & Schoon Onderweg als projectleider voor de realisatie van mobiliteitshubs.

Lees meer
1 2