Kort Ritje Naar School

Kort ritje naar school? Da's zo gefietst!

Studenten en scholieren reizen vaak met de bus of zelfs met de auto naar school, terwijl fietsen beter is voor de gezondheid en het milieu. Kort ritje? Da's zo gefietst!

Lees meer
Deelmobiliteit Nijmegen

Overheden versnellen gezamenlijk deelmobiliteit

Gemeenten, regio’s en het Rijk slaan de handen ineen om het aanbod en gebruik van deelauto’s en –tweewielers flink te laten groeien. Dat staat in het Programmaplan van het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Lees meer
Brommer

Nijmegenaren krijgen subsidie voor sloop en vervanging oude brommer

Vanaf halverwege mei 2024 kunnen eerst Nijmegenaren met een laag inkomen €200,- subsidie aanvragen om hun oude brom- of snorfiets van voor 2011 te slopen en nog eens €600,- om een nieuw en schoon vervoersmiddel te kopen zoals een elektrische (brom- of snor)fiets.

Lees meer
Marieke Roelofs 7086

Een autovrije maand? Marieke Roelofs ging de uitdaging aan

Januari, de start van een nieuw jaar en bijbehorende goede voornemens. Een bekend goed voornemen is dry January, waarin mensen de alcoholglazen links laten liggen. Marieke Roelofs gooide het over een andere boeg: zij liet de auto een maand lang links liggen en reisde in plaats daarvan met de trein naar haar werk.

Lees meer
Samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert Modelbepalingen voor deelvervoer

Modelbepalingen voor deelvervoer gepresenteerd

Het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit heeft Modelbepalingen voor het reguleren van deelvervoer binnen lokale wetgeving gepresenteerd. Gemeenten beschikken hiermee over gestandaardiseerde regels om de groei van deelvervoer goed te faciliteren.

Lees meer
Nieuwe verkeerssituatie A12 IJsselbruggen met ingang van zondag 24 maart 9.00 uur

Renovatie eerste A12-IJsselbrug voltooid

Vanaf zondag 24 maart 9.00 uur krijgt het verkeer richting Duitsland op de IJsselbruggen in de snelweg A12 te maken met een andere verkeerssituatie. Weggebruikers gaan vanaf dat moment over de gerenoveerde middelste (stalen) brug rijden.

Lees meer
Cover E Magazine

Digitaal magazine internationale studenten over duurzaam reizen

Studenten van de HAN University of Applied Sciencec hebben afgelopen periode gewerkt aan een e-magazine over duurzaam reizen in Arnhem en Velp. Het doel van dit magazine is om internationale studenten te informeren over duurzaam reizen en daarmee ook te stimuleren om duurzaam te reizen.

Lees meer
Fiets Repareren

Opening Fietsreparatiezuil bij HAN Arnhem

Afgelopen jaar plaatste de HAN in Arnhem in samenwerking met gemeente Arnhem en Slim en Schoon Onderweg een fietsreparatiezuil. De zuil biedt een handige en toegankelijke plek voor fietsreparaties.

Lees meer
1 2