Hier vind je een overzicht van wegen die zijn afgesloten in de regio Arnhem-Nijmegen door werkzaamheden, inclusief de omleidingsroutes. Ook lees je meer over de alternatieven die je hebt. Check deze pagina voor je op pad gaat.

Evenementen

Nijmeegse Vierdaagse Nijmeegse Vierdaagse

Nijmeegse 4Daagse

Van dinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli 2024 vindt de 106e editie van de Nijmeegse 4Daagse plaats. In de week van de 4Daagse bezoeken zo'n anderhalf miljoen mensen Nijmegen en omgeving. Ze komen om te wandelen, familie en vrienden aan te moedigen langs de route en om te feesten. Bereid je bezoek goed voor, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

De grote toeloop van mensen doet een groot beroep op de gastvrijheid van de stad, het wegennet en het openbaar vervoer. Wandelaars en toeschouwers worden geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Wil je parkeren, maak dan gebruik van de P+R voorzieningen aan de rand van de stad.

Hoe slim en schoon reis jij?

Ook jij hebt baat bij een bereikbare, leefbare en schone regio. Slim & Schoon Onderweg helpt je jouw bijdrage te leveren. Door thuis te werken of met oplossingen voor een gezondere, snellere, goedkopere, schonere reis. Maar ook met specifieke projecten in bepaalde plaatsen.
Geen reistijd- en kosten

Thuiswerken

Thuiswerken is de beste oplossing voor een bereikbare regio. En voor jou betekent thuiswerken geen reistijd, geen reiskosten en flexibeler werktijden. Enkele dagen per week thuiswerken kan, maar ook een dagdeel. Bijvoorbeeld thuis opstarten en pas na de files richting kantoor gaan.

Voordelen van thuiswerken

 • Geen reistijd en dus meer vrije tijd;
 • Eigen tijdsindeling mogelijk.

Nadelen van thuiswerken

Nadelen zijn er ook:

 • Minder persoonlijk; geen direct contact met collega’s;
 • Minder teambuilding, saamhorigheidsgevoel en ‘wij’-gevoel;
 • Afhankelijk van eigen/geleverde faciliteiten om te kunnen werken.

Door deels thuis te werken en dus óók naar kantoor te gaan, heb je minder last van deze nadelen.

Wat heb je nodig om thuis te werken?

Als je minimaal twee uur per week vanuit huis werkt achter een beeldscherm, is je werkgever verplicht om een veilige en arbotechnisch goedgekeurde thuiswerkplek te creëren. In de basis heb je de volgende dingen nodig voor een goede, arboverantwoorde thuiswerkplek:

 • Voldoende licht (lampen, daglicht);
 • Juist afgesteld bureau;
 • Instelbare stoel;
 • Computer of laptop met internet;
 • Ergonomisch toetsenbord en muis;
 • (Mobiele) telefoon;
 • Externe toegang tot documenten en de mailserver.

Waar heb je recht op?

Waar heb je recht op en wat moet je werkgever goed regelen voor je?  Dat lees je in ons artikel: Thuiswerken waar heb je recht op.

Thuis … of onderweg

Heb je thuis niet de rust of de faciliteiten om te werken? Er zijn steeds meer (openbare) ruimtes die het thuiswerken faciliteren. Zo beschikken vele hotels, restaurants en lunchrooms over gratis wifi.

Thuiswerken stockfoto AI Thuiswerken stockfoto AI
Station Nijmegen - fietsers en bus Station Nijmegen - fietsers en bus
6 tips

Anders reizen

Ga je naar kantoor of naar een afspraak, dan sluit je liever niet achteraan in de file. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Wij hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet:

 1. Ga met de (elektrische) fiets
 2. Reis met het ov
 3. Ga na de spits naar kantoor
 4. Gebruik slimme apps
 5. Maak gebruik van een deelauto
 6. Carpool met een collega

Tip 1: Ga met de (elektrische) fiets

Tot 15 kilometer is het reizen per e-bike heel goed te doen. Vraag je werkgever bijvoorbeeld of hij een elektrische fiets ter beschikking wil stellen. Je reiskostenvergoeding vervalt dan en je betaalt jaarlijks 7% bijtelling (7% van de waarde van de fiets wordt bij je inkomen opgeteld en daarover betaal je belasting).

Voorbeeld: de elektrische fiets die je van je werk leaset kost €2500. Per jaar betaal je dan een kleine €70 (aan extra belasting) als je inkomen in het belastingtarief van rond de 40% valt. Voor €70 per jaar een e-bike is toch een mooie deal!

In de regio Arnhem-Nijmegen hebben we gezorgd voor diverse snelfietsroutes, waarover je veilig, comfortabel en snel naar je werk kunt fietsen.

Tip 2: Reis met het ov

Dan kun je een deel van de reistijd al werken, bijvoorbeeld in de trein. Staat je werklocatie niet vlak bij een station? Met de ov-fiets overbrug je het laatste stukje van de route. Goedkoop en zo kom je ook nog eens in beweging. Heb je aan afspraak buiten de deur op een locatie die lastig per trein of fiets te bereiken is? Veel werkgevers bieden hun medewerkers deelfietsen of -auto’s aan om hiervoor te gebruiken.

Tip 3: Ga na de spits naar kantoor

Werk eerst thuis en ga pas na de spits naar kantoor. Houd hier ook rekening mee in de afspraken die je maakt.

Tip 4: Gebruik slimme apps

Er zijn diverse apps die je laten zien of je het beste het ov of de auto neemt. En welke route je het beste neemt om het snelst op je werk of afspraak te zijn. Sommige apps geven zelfs een seintje als het tijd is te vertrekken. Zie ook ons overzicht met apps.

Tip 5: Gebruik een deelauto

Veel mensen overwegen hun (tweede) auto de deur uit te doen nu ze veel thuiswerken en de auto de meeste tijd stilstaat. Een deelauto huren is dan een slim alternatief. Want zo’n deelauto is vaak voordeliger, je hebt geen zorgen over onderhoud én het is goed voor het klimaat. Lees meer over de voordelen en het gebruik van de deelauto.

Tip 6: Carpool met een collega

Ben je afhankelijk van de auto, kijk dan of je met een collega kunt meerijden. Sommige werkgevers bieden een carpool-app aan waardoor het makkelijk is een afspraak te maken.