Slimme logistiek in jouw bedrijf

Minder of schonere kilometers rijden voor het vervoer van je producten of aanbod van je diensten? Met een rendabel businessmodel? Ook jouw organisatie kan dit bereiken. Laat je gratis adviseren door de logistiek makelaars van Slim & Schoon Onderweg. We adviseren alle bedrijven: van zzp'ers met één bestelbus tot grote transportbedrijven en alles daartussen. 

De vele voordelen van slimme logistiek

Slimme logistiek heeft heel veel voordelen. Maar hoe doe je dat: je logistiek beter plannen, personeel slimmer inzetten, voorraadbeheer optimaliseren en effectief beladen? Daar ondersteunen onze logistiek makelaars Christiaan Zweers en Mark Luikens jouw organisatie graag bij. Met gratis advies. De voordelen van slimme logistiek voor jouw organisatie:

 • minder logistieke kilometers
 • een hogere beladingsgraad door slim te plannen
 • minder CO2-uitstoot
 • minder files
 • slimmere inzet van personeel
 • minder kosten
 • tevredener klanten

Voorbeelden van slimme logistiek

Onze logistiek makelaars zetten hun expertise in om jouw logistiek proces te verbeteren. Enkele voorbeelden van slimme logistiek zijn:

Voor wie interessant?

Slimme logistiek is interessant voor alle organisaties die kilometers maken. Bijvoorbeeld:

 • logistieke bedrijven, verladers, vervoerders
 • bouwbedrijven en toeleveranciers
 • netbeheerders inclusief nutsvoorzieningen
 • afvalinzamelaars en -verwerkers

We gaan voor duurzame oplossingen en een haalbare businesscase met een blijvend effect en vaak kostenbesparend. Rendabel maatschappelijk verantwoord ondernemen dus.

Gratis advies

De inzet van onze logistiek makelaars is gratis. In een oriënterend gesprek kijken we naar het besparingspotentieel voor jouw organisatie. We zetten onze expertise in om jouw logistiek proces te verbeteren. Het verbeteren van de logistiek is altijd maatwerk. Ook is het nodig dat verlader, logistiek dienstverlener en ontvanger hierbij samenwerken. Als extern betrokkene bij dit proces, kijken wij met een frisse blik. Zo weten wij voor jouw bedrijf het voordeligste resultaat te bereiken. Bij grotere projecten kunnen we ervoor zorgen dat jouw bedrijf ondersteuning krijgt van een stagiair.

Minder uitstoot

Logistiek verduurzamen zal voor sommige bedrijven niet lang meer enkel een optie blijven. Vooral door klimaatafspraken en het leefbaarder maken van binnensteden. Zo streeft Nederland ernaar om in 2025 in een flink aantal grote steden de stadslogistiek emissieloos te maken. Arnhem en Nijmegen behoren tot die steden. Daardoor gaat er voor het vervoer in het centrum veel veranderen: benzine- en dieselauto’s mogen er dan niet meer in. Ook de bevoorrading van winkels moet dan gebeuren met emissieloze voertuigen. Het is overigens mogelijk dat er voor vrachtverkeer een landelijke overgangstermijn zal gaan gelden tot 2030.

Bekijk de video van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over emissievrije logistiek en laat je inspireren door de bedrijven die nu al bijdragen aan het behalen van de  duurzaamheidsdoelen. 

Logistiek makelaars Mark Luikens en Christiaan Zweers Logistiek makelaars Mark Luikens en Christiaan Zweers

Gratis advies door logistiek makelaars

Wil je weten hoe jouw organisatie concrete stappen zet naar slimme en duurzame logistiek? Onze logistiek makelaars adviseren jouw organisatie gratis en op maat, en bekijken daarbij altijd welke voordelen dat voor jouw bedrijf kan opleveren. Neem contact op met onze logistiek makelaars:

Elektrische Scania Vrachtwagen Laadt Op

Subsidies voor duurzame logistiek in 2024

Ook in 2024 kan jouw organisatie gebruikmaken van subsidies om je logistiek slimmer en duurzamer te maken. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een elektrische truck, de aanschaf van een elektrische bestelwagen of de aanleg van laadinfra. Welke subsidies zijn er zoal? En vanaf wanneer kun je ze aanvragen? In dit artikel vind je het overzicht.
Elektrische Bestelwagens Adobestock 431113732 Kleiner

In vijf stappen naar een elektrische bestelwagen

Overweeg je als ondernemer om over te stappen naar een of meer elektrische bestelwagens? Dit stappenplan helpt je daarbij. Met informatie over zaken als: kostentools voor de aanschaf van een bestelbus, de subsidies die je kunt aanvragen en een overzicht van zero-emissiezones die in Nijmegen, Arnhem en bijna 30 andere steden komen. Krijg je liever advies op maat, dan helpen onze adviseurs je graag.