Diverse mensen werken samen aan de Onderwijsaanpak Arnhem

Samen met de HAN en de provincie op weg naar duurzame studentemobiliteit

De HAN Hogeschool, Provincie Gelderland en Slim & Schoon Onderweg werken samen om een toekomst te creëren met duurzame mobiliteit voor studenten in Arnhem en Velp. Deze samenwerking vindt plaats door middel van de onderwijsaanpak vanuit Slim & Schoon Onderweg en wordt aangestuurd door projectleider Thomas Degen.

Lees meer
Team Werkgeversaanpak

Even voorstellen: het nieuwe team van de werkgeversaanpak

Nét voor de zomer is het nieuwe team voor de werkgeversaanpak begonnen bij Slim & Schoon Onderweg. Er zijn twee mobiliteitsmakelaars aangesteld waarbij Oscar Roelofs verantwoordelijk is voor de regio Arnhem en de A12-corridor en Richard Gijsbers voor de regio Nijmegen.

Lees meer
ProPersona en Corina Bots

Pro Persona zet duurzame stappen met behulp van mobiliteitsmakelaar

Duurzaam gedrag wordt normaal gedrag voor medewerkers en cliënten’. Dat is de ambitie van zorgorganisatie Pro Persona. Om daad bij het woord te voegen, heeft Pro Persona de Green Deal Duurzame Zorg ondertekend. Daarin staat onder andere de doelstelling om het CO2-verbruik met 50% te verminderen in 2030. Dat is een mooi streven, maar hoe pak je zoiets aan? Corina Bots, directeur bedrijfsvoering bij Pro Persona legt uit hoe de eerste stappen zijn gezet met behulp van een mobiliteitsmakelaar.

Lees meer
De Glimlach Liggend

Zero-emissiezones vanaf 2025: Apotheek De Glimlach bezorgt elektrisch

“Wij rijden heel veel korte ritten binnen Nijmegen. Ik vind het schadelijk voor de omgeving om met diesel- of benzineauto’s te rijden. Daarom was de keuze voor de elektrische bestelauto en fiets voor ons als Apotheek De Glimlach snel gemaakt.”

Lees meer
Rein Luijkx

Projectleider ‘realisatie mobiliteitshubs’ Rein Luijkx stelt zich voor

Rein Luijkx is in mei 2023 gestart bij Slim & Schoon Onderweg als projectleider voor de realisatie van mobiliteitshubs.

Lees meer
Bouwbord bij een fietspad in Arnhem

Onderwijsinstellingen Arnhem en Velp beter bereikbaar na aanleg nieuw fietspad

De gemeenten Arnhem en Rheden zijn deze week gestart met de aanleg van een nieuw deel van het fietspad tussen Velp en Arnhem. Dit onderdeel loopt van de Lange Water in Arnhem tot de Zuider Parallelweg in Velp. De werkzaamheden duren van 30 mei tot eind juli en worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd.

Lees meer
Esther Ceelen, directeur/ mede-eigenaar van Cuppens +zn, voor bedrijfspand

Zero-emissiezones vanaf 2025: bouwbedrijf Cuppens +zn gaat uitdaging aan

“Het helpt als je het samen doet. Door hulp van een logistiek makelaar en gesprekken met andere ondernemers, durfden we bij Cuppens +zn de eerste stap te zetten.”

Lees meer
Programmaplan 2023 2026 Met Bord

Op naar nog meer duurzame mobiliteit in de regio Arnhem-Nijmegen

De partners van Slim & Schoon Onderweg (S&SO) werken ook in de komende jaren samen aan een bereikbare en schone regio Arnhem-Nijmegen waar het goed wonen en werken is. Dat doen zij bijvoorbeeld door bewoners van nieuwbouwwijken kennis te laten maken met duurzaam vervoer. En door het aanbod en gebruik van deelmobiliteit te stimuleren. S&SO gaat hiervoor aan de slag met diverse projecten, zo is afgesproken op 27 maart 2023 in het Programmaplan Slim & Schoon Onderweg 2023-2026.

Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8