Samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert Modelbepalingen voor deelvervoer

Modelbepalingen voor deelvervoer gepresenteerd

Het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit heeft Modelbepalingen voor het reguleren van deelvervoer binnen lokale wetgeving gepresenteerd. Gemeenten beschikken hiermee over gestandaardiseerde regels om de groei van deelvervoer goed te faciliteren.

Lees meer
Nieuwe verkeerssituatie A12 IJsselbruggen met ingang van zondag 24 maart 9.00 uur

Renovatie eerste A12-IJsselbrug voltooid

Vanaf zondag 24 maart 9.00 uur krijgt het verkeer richting Duitsland op de IJsselbruggen in de snelweg A12 te maken met een andere verkeerssituatie. Weggebruikers gaan vanaf dat moment over de gerenoveerde middelste (stalen) brug rijden.

Lees meer
Suzanne Hesseling

Suzanne Hesseling aan de slag als gebiedscoördinator

Slim & Schoon Onderweg is een nieuwe gebiedscoördinator rijker. Suzanne Hesseling zal de zuidflank van de regio voor haar rekening nemen. De Zuidflank bestaat uit de vijf gemeenten Beuningen, Wijchen, Heumen, Berg en Dal en Mook en Middelaar. Suzanne is geen onbekende in de regio. Ze werkte al drie jaar voor de Regio Arnhem-Nijmegen en werkt nu al ruim twee jaar als speerpuntcoördinator Gebiedsgerichte corridoraanpak voor de opgave Verbonden regio bij de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Lees meer
Carpool Elst A325

Carpoolen met collega's? Je hebt recht op een vergoeding

Bij reizen met openbaar vervoer of met eigen vervoer kan jouw werkgever maximaal €0,23 kilometervergoedig geven. Wist je dat dit ook voor carpoolen geldt? Als jouw werkgeven het carpoolen organiseert, mag hij sinds 2024 ook €0,23 per kilometer aan de chauffeur vergoeden. Dat is inclusief de kilometers voor het omrijden.

Lees meer
Elektrische Auto

Waarom zou je níet voor een elektrische auto kiezen?

Je wilt als werkgever overstappen naar een volledig elektrisch wagenpark. Slim, want de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit komt eraan en met elektrisch rijden sla je een grote verduurzamingsslag. Toch hoor je nog bezwaren bij je medewerkers. Hoe krijg je hen bereid om te kiezen voor elektrisch rijden? 4 veelgehoorde bezwaren (én de feiten) op een rij.

Lees meer