23 januari 2024

Suzanne Hesseling aan de slag als gebiedscoördinator

Slim & Schoon Onderweg is een nieuwe gebiedscoördinator rijker. Suzanne Hesseling zal de zuidflank van de regio voor haar rekening nemen. De Zuidflank bestaat uit de vijf gemeenten Beuningen, Wijchen, Heumen, Berg en Dal en Mook en Middelaar. Suzanne is geen onbekende in de regio. Ze werkte al drie jaar voor de Regio Arnhem-Nijmegen en werkt nu al ruim twee jaar als speerpuntcoördinator Gebiedsgerichte corridoraanpak voor de opgave Verbonden regio bij de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.
Suzanne Hesseling Suzanne Hesseling

Als gebiedscoördinator van de zuidflank van Nijmegen zal Suzanne concreet aan de slag gaan met het smeden van coalities, het aansturen van gedragsveranderaars en de coördinatie en implementatie van projecten zoals deelmobiliteit. Het werk als gebiedscoördinator is haar niet vreemd, want vanuit de A12 alliantie doet ze al een groot deel van de werkzaamheden voor de A12.

De afgelopen tijd is Suzanne vooral druk geweest met de grote spoorcorridors, zoals Utrecht-Arnhem-Duitse grens (A12/UAD) en met spoorgoederenvervoer (GNOE) en wat de ontwikkeling op deze corridors voor een impact hebben op onze regio. De corridoraanpak richt zich de komende tijd meer op de weg en ov op de belangrijkste corridors in onze regio, zoals de A12 en de A50. Met als doel het verminderen van de filedruk. De ervaring die Suzanne hier heeft opgedaan kan ze nu mooi inzetten voor ons programma.