17 juni 2024

Webinar 'Uit de praktijk': hoe bedrijven hun medewerkers op de fiets krijgen

Iedere ondernemer heeft wel een reden om het gebruik van de fiets binnen het bedrijf te stimuleren: goed werkgeverschap, duurzaamheid, vitaliteit, bereikbaarheid, parkeeruitdagingen bij kantoor. Op dinsdag 2 juli organiseren A12 Slim Reizen en Gaon van 12.15 tot 13.00 uur een gratis lunchwebinar. Tijdens de bijeenkomst worden ondernemers geïnspireerd met praktijkvoorbeelden over het stimuleren van de fiets in het woon-werkverkeer. Een aantal ondernemingen en hun medewerkers vertellen over hun ervaringen.

Foto: A12 Slim Reizen Foto: A12 Slim Reizen

Leasefiets

Bij Dachser in Zevenaar bieden ze medewerkers een leasefiets. Voor medewerkers die met de trein reizen, hebben ze stationsfietsen. Zo kunnen medewerkers ook de ‘last mile’ vanaf het station naar het werk makkelijk afleggen. Tijdens het webinar vertelt Rick Weijers, HR-manager bij Dachser over deze faciliteiten en wat het effect daarvan is. Medewerkers van Dachser vertellen wat zij hiervan vinden en waarom ze nu wél de fiets naar het werk pakken.

Campagne

De Omgevingsdienst Regio Arnhem heeft een fietsregeling voor medewerkers. Om te zorgen dat medewerkers goed op te hoogte zijn en de regeling ook gebruiken, hebben ze een interne communicatiecampagne gevoerd. Pieter Paul van de Wal, manager Bedrijfsvoering, vertelt hier meer over. We horen ook de ervaringen van een medewerker over de regeling en de campagne.

Aanmelden

Laat je inspireren door deze best practices en meld je aan voor het webinar via het aanmeldformulier. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail met link om via Microsoft Teams deel te nemen aan het webinar.

Initiatief

Deze online webinar is een initiatief van A12 Slim Reizen en Goan. In het project A12 Slim Reizen werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit De Liemers en Arnhem samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.