18 juni 2024

Ben jij klaar voor het rapporteren van werkgebonden personenmobiliteit?

Vanaf 1 juli 2024 moeten organisaties met meer dan 100 medewerkers gegevens over woon-werkverkeer en zakelijke ritten registreren en aan de overheid doorgeven. Dit stelt de overheid in staat om de CO2-uitstoot in kaart te brengen en gerichte maatregelen te nemen om deze te verminderen. Ben jij al klaar voor deze normerende regeling? 

De Oversteek in Nijmegen (1) De Oversteek in Nijmegen (1)

Ga het gesprek aan met jouw stakeholders

Geeft jouw declaratiesysteem voldoende inzicht in zakelijke kilometers? Heb je de kilometers per vervoersmiddel en brandstof van het eigen wagenpark inzichtelijk? Weet je van alle werknemers hoe zij naar hun werk reizen? Het is een goed idee om in gesprek te gaan met jouw eigen stakeholders, zoals de afdelingen hr of finance. De vraag die centraal staat is ‘kunnen jullie op de juiste manier ritten registeren’? 

Verduurzaming van je mobiliteit

Ben jij nog niet aan de slag gegaan met de verduurzaming van mobiliteit in jouw organisatie, dan is dit hét moment. De mobiliteitsmakelaars van Slim & Schoon Onderweg staan klaar om je op weg te helpen. Een goede eerste stap is het verkrijgen van inzicht en overzicht aan de hand van data. Wij bieden je een mobiliteitsscan aan, zodat je handvatten hebt om de vervolgstappen te bepalen. De mobiliteitsscan wordt kosteloos aangeboden door Slim & Schoon Onderweg. 

Rijksdienst voor ondernemend Nederland

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan je informeren over het besluit. Op de website van de RVO vind je meer informatie en een uitgebreide handreiking. Daarnaast is er een helpdesk ingericht voor al jouw vragen.  

Wil je meer informatie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Wil je zelf aan de slag gaan met het verduurzamen van mobiliteit in jouw bedrijf? Neem dan direct contact op met onze mobiliteitsmakelaars: 

  • Arnhem en Liemers
    Oscar Roelofs | oscar.roelofs@slimschoononderweg.nl | 06 52 44 21 12 

  • Regio Nijmegen 
    Richard Gijsbers | richard.gijsbers@slimschoononderweg.nl | 06 42 12 83 50