05 oktober 2023

Samen met de HAN en de provincie op weg naar duurzame studentemobiliteit

De HAN Hogeschool, Provincie Gelderland en Slim & Schoon Onderweg werken samen om een toekomst te creëren met duurzame mobiliteit voor studenten in Arnhem en Velp. Deze samenwerking vindt plaats door middel van de onderwijsaanpak vanuit Slim & Schoon Onderweg en wordt aangestuurd door projectleider Thomas Degen.

Diverse mensen werken samen aan de Onderwijsaanpak Arnhem Diverse mensen werken samen aan de Onderwijsaanpak Arnhem

Tijdens een inspirerende bijeenkomst op 29 september zijn er innovatieve ideeën en strategieën voor studentenmobiliteit besproken door onder andere gedeputeerde Klaas Ruitenberg, coördinator Duurzaamheid bij de HAN Daan Moerkerk en programmamanager Klaas-Jan Gräfe van Slim & Schoon Onderweg.

Samenwerking openbaar vervoer en onderwijs

De discussie richtte zich op de mogelijke synergie tussen openbaar vervoer en onderwijs. Hier werd de samenwerking met de lokale vervoerders NS, Connexxion en Arriva ook benoemd. Er werden ook diverse maatregelen besproken om studenten aan te moedigen om duurzaam te reizen. Samengevat is het een gezamenlijke doel om een harmonieuze samenwerking tussen onderwijs en vervoer te realiseren, piekbelasting tijdens de spitsuren te verminderen door slim te roosteren en een onderwijsomgeving te creëren die vriendelijk is voor voetgangers en fietsers.

Het gedeelde enthousiasme en de gezamenlijke inspanningen van de provincie, de hogeschool en het regionale programma openen nieuwe wegen in de integratie van onderwijs en duurzame mobiliteit. Alle betrokken partijen zijn opgetogen over deze veelbelovende samenwerking en kijken vol verwachting uit naar een toekomst die zowel groener als inclusiever is voor alle studenten in de regio.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Thomas Degen via thomas.degen@arnhem.nl of 06 – 21 28 61 58.