21 mei 2024

Efficiënt logistieke ritten maken: zo pak je dat aan

Gaan er dagelijks bestelwagens en/of vrachtwagens de weg op voor jouw bedrijf? Onze logistiek makelaars kijken graag samen met jou hoe dit efficiënter kan. Denk aan oplossingen als het bundelen van goederen en het slimmer inrichten van je proces.

Elektrische truck en elektrische bestelauto Elektrische truck en elektrische bestelauto

De afgelopen jaren hebben meerdere bedrijven gebruikgemaakt van ons brede palet aan logistiek advies. Zij bespaarden hiermee veel tijd en kosten.​ Ook jouw bedrijf kan de ritten van je bestel- en vrachtwagens efficiënter inrichten.

Logistieke oplossingen op maat​

De oplossingen zijn divers en op maat. Denk aan:

  • Meer digitaliseren (voor een slimmere planning en/of het uitwisselen van data met je leveranciers en klanten). Je kunt hier gratis en onafhankelijk mee geholpen worden door Logistiek Digitaal
  • Aanpassing van werktijden om niet meer in de spits te rijden (magazijn eerder open, digitale werkbonnen, nachtleveringen of projectleveringen, carpoolen).
  • Inzet van goederenhubs. Deze bundelen meerdere leveringen van goederen om ze naar de eindbestemming te brengen, vaak met elektrisch vervoer.
  • Goederen (laten) leveren bij één leverancier en deze alles (aan jou) laten leveren.
  • Met een andere planning de bedrijfs- en leverancierslocatie minder frequent bezoeken.
  • De inzet van logistieke verzamelplatformen als Wuunder en Uturn. Zij bundelen je goederen zodat je niet zelf meerdere keren hoeft te rijden. Lees hoe IGEPA profiteert van logistieke verzamelplatformen.
  • Samenwerken met andere bedrijven en lading van elkaar vervoeren. Zodat vrachtwagens voller rondrijden, minder lege kilometers maken en uiteindelijk minder hoeven te rijden. Daarmee bespaar je geld en CO2-uitstoot. Via bijvoorbeeld de tool Compose van onze samenwerkingspartner evofenedex vind je hiervoor partners. Voor horeca kan dit onder andere met inONE en VersTrade.

Laat je gratis adviseren

Geïnteresseerd in een van bovenstaande logistieke oplossingen? Neem contact op met onze logistiek makelaars en we nemen samen het logistieke proces van jouw bedrijf door. Wij adviseren je graag kosteloos over de stappen die ook jouw bedrijf kan zetten naar efficiëntere logistiek: