10 april 2024

Binnenkort subsidie voor bestelwagens en in herfst mogelijk weer voor vrachtwagens

Later deze maand is het eindelijk mogelijk subsidie aan te vragen voor een elektrische bestelauto. En in het najaar kun je waarschijnlijk weer subsidie aanvragen voor een emissieloze vrachtauto. Goed nieuws dus voor ondernemers die hun wagenpark willen verduurzamen!

Elektrische truck en elektrische bestelauto Elektrische truck en elektrische bestelauto

SEBA voor emissieloze bestelwagen

De subsidie SEBA is er voor de aanschaf of fiancial lease van een emissieloze bestelwagen. De subsidie bedraagt tot 5.000 euro per bestelauto.

Eind april aanvragen mogelijk
Op 9 april heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel met de begroting van I&W aangenomen. De volgende stap voor SEBA is de officiële publicatie in de Staatscourant met het budget en de openingsdatum. De publicatie in de Staatscourant is naar verwachting in de week van 15 april; aanvragen is enkele dagen later mogelijk. SEBA is dit jaar voor het laatst, dus wacht niet te lang met aanvragen.

AanZET voor emissieloze trucks

Vanaf 26 maart 2024 kon je een AanZET-subsidie aanvragen voor de aanschaf van een emissieloze vrachtwagen. Eén dag later dag was de subsidiepot echter al leeg, zo veel aanvragen waren er gedaan. Ook in eerdere jaren was de interesse in AanZET enorm. Daarom wil het ministerie extra budget beschikbaar stellen voor ondernemers die zero-emissietrucks willen aanschaffen. Het zou daarbij gaan om zo'n 25 tot 30 miljoen euro extra budget. Meer hierover wordt later bekend, na de behandeling van de voorjaarsnota. Voor dit extra subsidiebudget wordt een aparte, nieuwe inschrijving geopend. Dit zal waarschijnlijk op z’n vroegst in het najaar gebeuren. Houd onze website in de gaten om te horen of en wanneer de subsidie AanZET weer aan te vragen is.

Gratis advies op maat

Wil je je wagenpark elektrificeren, maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Of heb je heel concrete vragen over bijvoorbeeld laadoplossingen? Of je nu een beginner bent in duurzame logistiek of al veel duurzame stappen hebt gezet, de logistiek makelaars van Slim & Schoon Onderweg helpen je graag. Ons advies is gratis en op maat. Neem contact op met: