21 mei 2024

Snel en duurzaam je goederen bij je klanten; dat doe je zo

Hoe zorg je ervoor dat jouw goederen snel én liefst zonder CO2-uitstoot bij je klanten komen? Zonder dat je zelf met een (elektrische) bestelbus of vrachtauto hoeft te rijden? Hiervoor zijn er diverse slimme oplossingen. Bijvoorbeeld een fietskoerier, goederenhub, logistiek verzamelplatform of cargobike.

Fietskoerier tussen bier Fietskoerier tussen bier

Vanaf 1 januari 2025 geldt er een zero-emissiezone in het centrum van Nijmegen en bijna 20 andere Nederlandse steden. Vanaf 1 juni 2026 heeft ook Arnhem een zero-emissiezone. Bestel- en vrachtwagens die ná 1 januari 2025 op kenteken worden gezet, moeten emissievrij zijn om een zero-emissiezone in te kunnen. Hoe zorg je ervoor dat je goederen snel én zonder CO2-uitstoot bij je klanten komen in deze zones? We zetten diverse oplossingen voor je op een rij, met onderaan een overzicht van contactgegevens.

Fietskoerier

Steeds meer bedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen ontdekken de voordelen van fietskoeriers voor het vervoeren van pakketten en andere goederen. Fietskoeriers zijn immers snel, duurzaam, efficiënt en heel handig in een stad als Nijmegen of Arnhem. Ze omzeilen de verkeersdrukte en kiezen voor snelle, rechtstreekse routes. Zo garanderen ze een tijdige levering, waardoor de klanttevredenheid toeneemt. 

Goederenhub

Goederenhubs verzamelen goederen, vaak aan de rand van de stad, om ze gebundeld en met een elektrisch vervoermiddel naar hun eindbestemming te brengen. Dat scheelt CO2, tijd en geld. En er zijn meer voordelen. 

Logistiek verzamelplatform

Of maak gebruik van logistieke verzamelplatformen. Je boekt er eenvoudig ieder document, pakket of pallet. Zij halen de zending bij jouw bedrijf op en bundelen het met andere zendingen. Zodat het snel op de plek van bestemming is en je niet zelf meerdere keren hoeft te rijden.

Emissievrije koerier

Een andere optie: gebruikmaken van elektrische, dus emissievrije, koeriersdiensten (voornamelijk sneltransport). Sommige koeriers rijden door heel Nederland. 

Cargobike

Wil je zelf de levering van je goederen blijven verzorgen? Dan is een elektrische vrachtfiets (e-cargobike) een slim alternatief. In de stad zijn elektrische cargobikes sneller, schoner en goedkoper dan bestelbussen. Probeer zelf ook eens een paar dagen een vrachtfiets uit, gratis!

Meer informatie over cargobikes

Laat je gratis adviseren

Wil je meer weten over deze opties? Spar je graag met iemand over wat slimme, haalbare logistieke oplossingen zijn voor jouw bedrijf? Onze logistiek makelaars adviseren je graag. Ons advies is onafhankelijk en gratis.

 

Foto: Fietskoerier van Velocity bij Oersoep | Foto: Velocity.nl | Fotograaf Mike Nicolaassen