13 mei 2024

Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 mei: doe jij ook mee?

Ja, we weten het allemaal wel. Om gezond te blijven is het verstandig om meer te bewegen en meer naar buiten te gaan. Ons immuunsysteem wordt minder vanaf het 20e levensjaar. Door regelmatig te fietsen houd je zoveel mogelijk je immuunsysteem op peil. Fiets je niet regelmatig, doe dan in ieder geval mee aan de landelijke Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 mei. Maar natuurlijk ook als je al wel af en toe of vaker naar je werk fietst. Laat de auto voor wat het is en kom 16 mei op de fiets! Alleen of gezellig samen met een collega. Begin de dag fris en sluit hem ook zo weer af. Fietsen naar het werk is een makkelijke en laagdrempelige manier om routine te krijgen in het dagelijks bewegen!

5 5

Thuiswerken en meedoen

Ook als je thuiswerkt kun je meedoen, dus geen excuus. Want juist dan schiet beweging er snel bij in en is het des te belangrijker. Hoe het werkt? Op 16 mei pak je op een passend moment je fiets (bij voorbeeld ’s ochtends of in je lunchpauze) en fiets je een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat je normaal gesproken naar je werk zou fietsen.

Goed voor jezelf en goed voor een ander

Als je naar je werk fietst, fiets je sowieso voor een goed doel. Dat ben je namelijk zelf! Daarnaast maak je met je deelname automatisch kans op mooie prijzen zoals de hoofdprijs: een splinternieuwe fiets! Maar wil je ook iets goeds doen voor een ander? Dan kun je met je deelname je bespaarde autokosten van die dag doneren aan de Bike4Work projecten van de Nederlandse organisatie Cycling out of Poverty (CooP-Africa) in Oeganda en Kenia. 

Hoe werkt het?

Heel simpel. Ga naar www.fietsnaarjewerkdag.nl en meld je hier direct aan. Geef aan of je naar je werk of een thuisrondje fietst. Zo ding je gelijk mee naar de hoofdprijs. Bij aanmelding vul je naast je gegevens ook het aantal kilometers in dat je gaat fietsen. Het systeem berekent vervolgens de besparing op je autokosten. Als je wilt, kun je dit bedrag vervolgens doneren aan CooP-Africa, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Coop Afrika Logo

Wat doet Cycling out of Poverty (CooP-Africa)?

CooP-Africa is een organisatie die ondernemers in Oeganda en Kenia voorziet van een fiets om meer inkomsten te generen. Hoe simpel kan het zijn? Maar in deze landen verhoogt het de levensstandaard van vele gezinnen. Met speciale transportfietsen worden kleine ondernemers letterlijk en figuurlijk in het zadel geholpen. Elke gedoneerde €150,- betekent één nieuwe fiets. En deze fiets maakt hier echt het verschil.