18 maart 2024

Fiets je fit de lente in met de A12 FietsChallenge

Het programma A12 Slim Reizen organiseert de vierde editie van de FietsChallenge Liemers & Arnhem. Het doel is helder: bewoners uit de Liemers en Arnhem stimuleren om de fiets te omarmen als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de auto.
A12 Slim Reizen 1134 A12 Slim Reizen 1134

Deze keer organiseert A12 Slim Reizen een speciale lente-editie, die loopt van de start van de astronomische lente op woensdag 20 maart tot en met woensdag 19 juni. Iedereen kan meefietsen voor een goed doel, persoonlijke gezondheid of besparing op benzinekosten. Deelname is gratis.

Frisse start

“De lente biedt een perfect moment voor een frisse start, met betere weersomstandigheden en een verhoogde motivatie om de fiets te pakken,” vertelt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. “Of je nu een doorgewinterde fietser bent, een enthousiaste recreatieve fietser of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om actief te worden, de FietsChallenge is er voor iedereen. In 2023 namen 757 inwoners uit de regio deel. Zij fietsten gezamenlijk 230.281 kilometers. Met deze lente-editie hopen we meer deelnemers te activeren voor meer gefietste kilometers en een grotere impact op het verminderen van de verkeersdruk op de A12 en gemeentelijke en provinciale wegen in het gebied.”

Meld je aan

Deelname is eenvoudig en gratis. Start op elk gewenst moment tussen 20 maart en 19 juni 2024 na aanmelding op www.FietsChallengeA12.nl. Met de verbeterde fietsapp wordt bijgehouden hoeveel kilometers je fietst, en de verzamelde punten worden omgezet in een donatie aan goede doelen naar keuze in de Liemers of Arnhem. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. Deelnemers kunnen ook persoonlijke uitdagingen aangaan en maandelijks prijzen winnen.

Over A12 Slim Reizen

De FietsChallengeA12 wordt georganiseerd door het programma A12 Slim Reizen. In dit programma werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Visual Lente Fietschallenge Staand Visual Lente Fietschallenge Staand