13 februari 2024

Webinar over zero-emissiezones in Nijmegen op 20 en 23 februari

Vanaf 1 januari 2025 geldt er in drie gebieden in Nijmegen een zero-emissiezone. Als ondernemer kun je deze zone niet meer zomaar in als je in een bestel- of vrachtauto rijdt op diesel, benzine of gas. Wil je hier meer over weten, neem dan deel aan de webinars die gemeente Nijmegen organiseert op dinsdag 20 en vrijdag 23 februari.

Medewerker Apotheek De Glimlach bij ZE-voertuig Medewerker Apotheek De Glimlach bij ZE-voertuig

Tijdens de webinars informeert de gemeente Nijmegen je over de zero-emissiezones en het bijbehorende verkeersbesluit. Dit webinar is bedoeld voor ondernemers en bewoners. Wethouders Cilia Daemen (mobiliteit) en John Brom (economie) geven hun visie op duurzame logistiek. Daarnaast vertelt ZE-adviseur Tim Wille wat de ZE-zones inhouden. Ook wordt het ontwerp-verkeersbesluit verder toegelicht. Er is uiteraard ruimte om vragen te stellen tijdens het webinar.

 

Ontwerp-verkeersbesluit

Vanaf 15 februari 2024 kun je reageren op het ontwerp-verkeersbesluit en de ontheffingen. In dit verkeersbesluit worden bijvoorbeeld de precieze grenzen van de drie zero-emissiezones vastgesteld. De zones komen in de binnenstad, Heijendaal en Hof van Holland. Reageren op het ontwerp-verkeersbesluit kan tot en met 28 maart 2024, via de website van de gemeente Nijmegen.

Gratis advies op maat

Op 1 januari 2025 gelden er niet alleen zero-emissiezones in Nijmegen, maar ook in 16 andere Nederlandse steden. De jaren erna volgen er nog eens ruim 10 Nederlandse gemeenten met een zero-emissiezone. Zoals Arnhem, Den Bosch, Apeldoorn en Ede. Hoe bereid je je voor als je ondernemer bent in een zero-emissiezone? Of wat te doen als je goederen moet leveren in zo’n zone, of je je diensten er wilt aanbieden? Stap je over of emissieloos vervoer of kun je beter gebruikmaken van andere oplossingen, zoals een goederenhub of fietskoerier? ZE-adviseur Tim Wille van gemeente Nijmegen adviseert je er graag over. Zo ook de logistiek makelaars van Slim & Schoon Onderweg. Ons advies is gratis en op maat. Neem contact op met: