19 december 2023

Nieuwe route voor doorgaand fietsverkeer Waalsprong

Fietsers in de Waalsprong kunnen nu gebruikmaken van een nieuwe route: het Geeltje. Deze loopt via de singels langs de nieuwe wijk Hof van Holland, en door de wijk Woenderskamp. Dat heeft te maken met bouwwerkzaamheden die begin 2024 beginnen rond de fietsbrug. Daar komen woningen en kantoren.

Werkzaamheden woningbouw fietsbrug hijskraan flat appartementencomplex Werkzaamheden woningbouw fietsbrug hijskraan flat appartementencomplex

De werkzaamheden zorgen ervoor dat we het fietspad ten zuiden van Het Groentje moeten verleggen. De brug blijft bereikbaar, maar de aanrijroute zal de komende jaren niet zo comfortabel zijn als nu. De nieuwe helling die de opgang tot de brug vormt, is steiler dan normaal, en er komt een scherpe bocht in de route.

Daarom wijst de gemeente Nijmegen fietsers op een alternatieve route, die ‘Het Geeltje’ is genoemd. Die is comfortabeler, minstens zo mooi, en bijna net zo snel als de huidige route. De route zal aangegeven worden met borden. Die staan half december op hun plaats. Naar verwachting duren de bouwwerkzaamheden rond de fietsburg twee á drie jaar.