05 juni 2024

Meer fietsende medewerkers? Doe de mobiliteitsscan

Komen veel van jouw medewerkers nog met de auto in plaats van de fiets? De kans is groot dat jouw medewerkers wél willen fietsen, maar dat ze nog extra een duwtje in de rug nodig hebben. Als moderne werkgever wil je graag investeren in de fiets. Maar hoe pak je dat aan?

Mobiliteitsscan SSO Mobiliteitsscan SSO

Om goed van start te gaan, is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van het reisgedrag van jouw medewerkers. Onze mobiliteitsmakelaars adviseren om altijd te beginnen met de mobiliteitsscan. Met deze scan krijg je in één oogopslag inzicht in hoeveel medewerkers er met de fiets naar het werk kúnnen reizen. 
 
De mobiliteitsscan laat ook zien wat voor impact potentiële fietsers hebben op de vitaliteit van je medewerkers, CO2-uitstoot van de organisatie en hoeveel kosten je kunt besparen door parkeerplekken in te ruilen voor een (betere) fietsenstalling.

Mobiliteitsscan (voorbeeld) Mobiliteitsscan (voorbeeld)

Gratis mobiliteitsscan voor werknemers uit de regio Arnhem-Nijmegen

In de afbeelding hiernaast zie je hoe de mobiliteitsscan eruitziet. In dit voorbeeld fietst 8% van de medewerkers naar het werk. Terwijl 29% de fiets zou kunnen pakken. Bij dit bedrijf ligt dus voldoende potentie om mee aan de slag te gaan.

Het programma Slim & Schoon Onderweg biedt via een samenwerking met MobilityLabel gratis de mobiliteitsscan aan. Gebruikers krijgen een jaar lang toegang tot de portal, waar je alle digitale mobiliteitsgegevens kunt inzien. 

Ontdek de voordelen van de mobiliteitsscan

Onze mobiliteitsmakelaars zien dat bij de meeste organisaties veel medewerkers nog met de auto naar het werk reizen, terwijl ze ook op de fiets kunnen stappen. Deze mensen wonen binnen een straat van 15 kilometer van hun werk. Wil jij jouw medewerkers ook het zadel in helpen? Neem dan contact op met de mobiliteitsmakelaar in jouw regio.