Hogesnelheidslijn ICE, een kans die we samen moeten aangrijpen!

Een nog betere ontsluiting voor personenvervoer via het spoor biedt de regio Arnhem Nijmegen veel kansen voor economische groei.

ICE

En we hebben in onze regio veel te bieden voor het bedrijfsleven en de toeristische sector. Wat te denken van het Koninklijke Burgers’ Zoo, Museum Het Valkhof, Paleis ’t Loo of het Openlucht Museum voor de toeristen, maar ook een zeer goede (2e van Nederland) digitale bereikbaarheid voor bedrijven en de ontsluiting met Rotterdam, Utrecht, Venlo en Duitsland.

Arnhem is al de vaste stopplaatsen voor de hogesnelheidslijn ICE (Amsterdam - Frankfurt), met onze beoogde aanpassingen aan het spoor (ERTMS, Arnhem-Oost) betekent dit dat onze regio met het openbaar vervoer nog drie kwartier van Amsterdam en het Ruhrgebied ligt. Een groen alternatief voor de auto of het vliegtuig, terwijl onze innovatieve regio veel ruimte kan aanbieden voor datacentra, maakindustrie, ontwikkeling en huisvesting. Omdat de ICE voor het bedrijfsleven zo’n kans biedt, is VNO-NCW Midden actief betrokken bij de ICE-lobby voor de regio.

Maar meer toeristen en meer bedrijven gaan op termijn ook zorgen voor meer vervoerkilometers, meer mobiliteit. We moeten dus ook vooruit kijken en zorgen dat deze kans op lange termijn positieve vruchten blijft afwerpen. Dat kan, maar dan moeten we nu al gaan kijken naar de lokale invulling van de mobiliteit.

Weet u hoe uw medewerkers reizen? Krijgt u vragen vanuit medewerkers om te schuiven met werktijden of om (vaker) thuis te kunnen werken? Is duurzame inzetbaarheid in uw bedrijf een item? Weet u wat uw CO2-footprint is of wilt u mogelijkheden voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verder onderzoeken?

De Mobiliteitsmakelaar is er voor u

Voor al deze vragen heeft VNO-NCW Midden, in samenwerking met de gemeentes, Arno van der Steen als Mobiliteitsmakelaar aangesteld. Arno neemt graag de uitdaging aan om samen met uw bedrijf, uw bedrijventerrein of uw ondernemersvereniging te kijken naar opties voor alternatief woon-werk verkeer. Wij bieden u een mobiliteitsscan aan om inzicht te krijgen in het reisgedrag van uw medewerkers. Aan de hand van de uitkomsten kunnen – al succesvol gebleken – projecten worden ingezet voor flexibel werken, e-bike’s, carpoolen en OV-probeerkaarten.

Ziet uw ondernemersvereniging, bedrijventerrein of bedrijf mogelijkheden om bij te dragen aan lange termijn bereikbaarheid of ziet u mogelijkheden voor anders mobileren en wilt u dit onderzoeken, neemt u dan contact op met de Mobiliteitsmakelaar van VNO-NCW Midden, Arno van der Steen, 06 – 53 76 12 33