Interview Bernard de Graaf

Bernard de Graaf, CEO Rupro Beheer BV

Hij is lid van het bestuurlijk trio van de regio Arnhem – Nijmegen en bestuurslid / portefeuillehouder mobiliteit bij VNO-NCW Midden. De Graaf: ‘Als algemeen directeur van Rupro Beheer BV heb ik bedrijven onder mijn hoede die fietsaccessoires en automotive materiaal verkopen: onmisbaar voor de moderne mobiele mens.

Stimuli vanuit werkgevers is nodig

De bereikbaarheid van de regio Arnhem-Nijmegen is belangrijk. Nu de economie weer aantrekt, wordt het drukker op de weg. Focus op gedragsverandering spreekt mij aan. Meer asfalt is geen oplossing. Mensen moeten worden aangemoedigd om vaker de fiets te pakken of het openbaar vervoer te gebruiken. Ook slim autogebruik, door bijvoorbeeld buiten de spits te reizen, is essentieel. Om dit gedrag te veranderen, zijn meer stimuli vanuit werkgevers nodig.

Ondernemers moedigen gedragsverandering aan

Ik werk mee aan een initiatief om acht werkgeversverenigingen uit Arnhem-Nijmegen te mobiliseren. Ondernemers komen ieder kwartaal bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en gedragsveranderingen aan te moedigen. Alle werkgevers die ik in de regio Arnhem-Nijmegen spreek, ervaren Beter Benutten / SLIMopweg als een zeer positief programma.

Overheid en werkgevers in gesprek

Wanneer het programma Beter Benutten / SLIMopweg afloopt, hoop ik dat de overheid in gesprek blijft met werkgevers. Dat heeft écht meerwaarde bij het maken van beleid. Bedrijven vormen een essentiële schakel in de transitie naar slimme mobiliteit.'

De focus op gedragsverandering spreekt mij aan.