Spitsmijden A12 succesvol verlopen

Het project SLIM uit de spits - A12 Ede Grijsoord zorgde voor minder files en voldoende doorstroming tijdens werkzaamheden op de A12.

File

Deelnemende automobilisten meden tijdens de werkzaamheden de spits in ruil voor een beloning. Rijkswaterstaat verbreedde de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Met deze aanpassingen verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid in de regio en de verkeersveiligheid.

Ochtend- en avondspits

Het spitsmijdproject bestond uit twee fases van zes weken. De eerste tijdens de ochtendspits in de richting van Utrecht en de tweede in de richting van Arnhem tijdens de avondspits. Aan beide fases deden ruim 2.500 deelnemers mee tussen september en december 2015. Hierdoor bleef het aantal files beperkt en was het spitsmijdenproject een succes.

Minder vertraging door slimme oplossingen

SLIM uit de spits - A12 Ede Grijsoord is onderdeel van Slimopweg. Dit programma verbetert met slimme oplossingen de bereikbaarheid in en om Arnhem en Nijmegen. Het doel is minder vertraging in de spits. Slimopweg is een samenwerking provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en bedrijfsleven zijn nauw betrokken bij de uitvoering.