Weggebruikers in regio krijgen slim reisadvies

Analyseren reisgegevens voor betere bereikbaarheid

Fietsers in Heijendaal

Op 3 september 2016 is de Vély-campagne regio Arnhem Nijmegen gestart. De campagne levert deelnemers een slim reisadvies op en de overheid meer inzicht in reisgedrag. 

Inzicht in dagelijks reisgedrag

De Vély campagne is een initiatief van de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Het doel is meer inzicht krijgen in het reisgedrag van inwoners. Het gaat vooral om de dagelijkse reis van huis naar werk, school en studie.

Minder files, betere bereikbaarheid

De gegevens worden anoniem verzameld en verwerkt. Met deze en andere gegevens worden maatregelen bedacht om knelpunten op te lossen en mensen te stimuleren om slimmer te reizen. Zo werken overheden samen aan het verminderen van files en betere bereikbaarheid van de regio Arnhem Nijmegen. Minder files is goed voor onze gezondheid en onze portemonnee.

Persoonlijk reisadvies

De Vély-app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. In de app geven mobilisten aan met welk vervoermiddel ze reizen én hoe zij de reis ervaren. Na vijf weken stopt de app automatisch. Dan krijgen de deelnemers een persoonlijk reisadvies hoe de reis slimmer kan. Deelnemers kunnen ook nog een geschenkbon winnen.